Talent is good.
Practice is better.
Passion is best.
💘

collage of personal images

Over Yessica

Ik heb in juli 2019 de opleiding Communicatie & Multimedia Design cum laude afgerond. Dit was helemaal mijn ding, en ik heb er superveel geleerd. Van film, animatie, branding tot aan filosofie en coderen. Super interessant! Buiten school kreeg ik vragen van vrienden en familie over of ik kon helpen, zo ben ik aan mijn eerste freelance klusjes gekomen. Dat beviel me zo goed dat ik me heb ingeschreven bij de KvK als parttime freelancer.

Ik zoek als ontwerper graag de uitdaging op en wil altijd blijven leren. Ik heb geleerd dat soms rust nemen en verveling opzoeken juist supergoed helpt met creatief blijven. Maar ik houd ook van productief en druk bezig zijn, dus ik ben constant bezig met de balans hiertussen.

Als ontwerper is mijn stijl helder, verfijnd en een beetje artistiek. Ik houd ervan om alle opties te overwegen en vanuit daar de mooiste en beste ontwerpen te creëren. Daarnaast gebruik ik Design Thinking als methode in mijn ontwerpproces, zodat het probleem achter het probleem duidelijk wordt. Ik zoek namelijk naar een oplossing die precies aansluit bij de klant én bij de doelgroep.

Daarnaast ben ik uitgegroeid als meer dan alleen ontwerper. Ik ben merkmaker, creatief denker en structuurmaker. Ik ben georganiseerd en volg graag een proces om stap voor stap een merk of ontwerp lading, betekenis en doelgerichtheid te geven. Dit proces is natuurlijk ook een creatief proces waar intuïtie en ervaring bij komen kijken. Mijn doel is altijd om strategisch te werk te gaan, dat betekent: over elke stap nadenken en tegelijk actiegericht zijn.

Het eindresultaat ziet er misschien eenvoudig uit, maar het proces is meestal best wel ingewikkeld. Daar wil ik juist graag bij helpen.

Verder ben ik in mijn vrije tijd vaak bezig met illustraties maken, tripjes naar de ikea, reizen door zuid-europa, en gezellig tijd doorbrengen met mijn dierbaren ❦

Tools for the creative

Miro - ideation en brainstormen
Notion
- bronnen, links en planning
ChatGPT, Gemini - tegen 'blank canvas anxiety'
Midjourney - visuals voor product concepten, scenarios, mockups
Figma
- prototyping & wireframing & design & feedback
Adobe XD - prototyping & wireframing & design & feedback
Photoshop - visuals, bewerken van foto's, afbeeldingen, illustraties
Illustrator - logo ontwerp, iconen, illustraties, PDF
Indesign - PDF, visitekaartjes, flyers, layouts met veel tekst
Premiere Pro - video editing
Keynote, Powerpoint - Pitch decks, presentaties
Canva - social media content voor klanten, om te bewerken
Zoom, Teams, Google Meet, Around - remote werken

Heb je interesse om samen te werken, een vraag of wil je gewoon hallo zeggen? 💌
Stuur een mailtje
Terug naar home
Connect op Linked-in