Firgoun

Branding en Webdesign project 2021 2022
“Firgoun is professioneel onderwijsadvies voor ieder die vanuit openheid, energie en verbinding verder wilt komen.”
DoelFirgoun is een nieuwe zelfstandige onderneming, opgericht door Miranda. Haar aanbod is breed, ze is in te zetten voor zowel onderwijsinstanties als op persoonlijk niveau. Ze heeft een grote passie voor het vakgebied en is dan ook gecertificeerd onderwijsadviseur. Vandaar de stap naar het ondernemerschap waar een mooi en passend online visitekaartje bijhoort: haar eigen website.

Firgoun en het logo was reeds ontworpen, en dit was het startpunt om samen verder het merk te laden en zo de website in te vullen.
Merk analyseOm tot een mooie website te komen, gingen er eerst nog een aantal stappen aan vooraf. Welke kleuren passen erbij? Welke ervaring willen we meegeven? Wat is precies het doel van de website, wie willen we overtuigen? Wat willen we communiceren? En waarom? Waar staat Firgoun voor en wat maakt het uniek vergeleken met concurrenten? Dit is nog maar een greep van enkele vragen die we allemaal samen hebben beantwoord, en natuurlijk stapje voor stapje.

Het kleurenpalet is gebaseerd op het logo, met een felle oranje kleur die energie en dynamiek uitstraalt, daarbij passen juist weer rustige kleuren zoals lichtblauw en donkergrijs voor lettertypes. Dit zorgt weer voor balans in het geheel.
Naast dat het aansluit op de doelgroep, moet het natuurlijk ook passen bij Miranda, bij Firgoun en het bijhorende concept. Dit houdt in dat het flexibiliteit moet uitstralen maar ook een bepaalde rust. Na een brainstorm in hoe de verschillende aspecten zich kunnen verbeelden, heb ik een moodboard gemaakt. Door ten eerste te kijken wie haar doelgroepen waren, namelijk scholen, leerkrachten en management teams, hebben we gekozen om haar professionaliteit sterk naar voren te laten komen door logo's van certificering.
Merkidentiteit en WebdesignWat Firgoun uniek maakt is de expertise, ervaring en passie van Miranda. Dit komt terug in de certificering logo's, maar ook de

Wat Firgoun uniek maakt is de focus op verbinding en het samenwerken. Dit komt al deels terug in het logo, maar wilde ik terug laten komen in subtiele grafische elementen zoals de lijnen met de bolletjes.

De vormen waar de afbeeldingen in worden uitgesneden of teksten in kunnen staan zijn organisch en verwijzen naar het 'natuurlijke' en dynamische, nog een link naar de aanpak van Firgoun.

Ook is Firgoun een zelfstandige onderneming met een focus op een persoonlijke aanpak, daar hoort gerust een mooie foto van Miranda bij op de voorgrond. Dit maakt het een sterk verhaal en straalt natuurlijk ook vertrouwen uit wanneer je iemands gezicht al eventjes hebt gezien voor je eventueel kennismaakt. Of het bevestigd direct dat je op de goede website bent!

Dit zijn enkele aspecten waar ik mee heb geholpen om duidelijk naar voren te laten komen. Het webdesign is aangeleverd aan een andere lokale development partij die er momenteel mee aan de slag zijn!
Mobiel design met dynamische overgangen en vormen
Desktop design met persoonlijke touch en certificeringen goed zichtbaar
Mobiel menu met focus op kennismakingsgesprek
Overzicht links en buttons
Bedankt voor het bekijken!
Wil je een ander project zien?
Ga naar het Beerze project
Ga naar het Logofolio
Lees meer over mij